Kaç kişilik?

4-6 kişilik

Yapılış süresi?

Hazırlık süresi: 1 saat Pişirme süresi: Pişirme yok





Ev Yapımı Probiyotik Yoğurt Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 litre süt (Güvenilir olan bir çiftlik sütü tercih edilebilir, yoksa günlük pastörize süt ya da UHT sütlerle de hazırlanabilir.)
  • Probiyotik yoğurt mayası (Migros gibi büyük marketlerde probiyotik yoğurt mayası satılmakta.)


Probiyotik Yoğurt Nasıl Mayalanır?



  1. Taze süt(açık süt) kullanacaksanız önce kaynatmak gerekli. Sütü bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dk. kısık ateşte kaynatma devam edin. Kaynatırken arada havalanması için karıştırın..
  2. Süt kaynadıktan sonra ılımasını bekleyin. Mayalama süresince mayalama sıcaklığına (45°C) dikkat edilmelidir.
  3. Fakat sütün sıcaklığını ölçemiyorsanız eski yöntemlere başvurun. Eğer serçe parmağınızı süte soktuğunuzda 7’e kadar sayabiliyorsanız yeterince ılınmış demektir. (hızlı saymayın).
  4. Probiyotik mayayı ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  5. Kapaklarını kapatmadan üzerine süzgeç koyup kış aylarında battaniye, yaz aylarında sofra bezi, temiz havlu vb. ile sarın. Kapaklarını kapatırsanız yoğurdunuz sulu olur.
  6. 5-6 saat mayalanması için bekleyin. Örtüyü açmayın. Sıcaklığını koruması önemli.
  7. En az 4 saat sonra yoğurdu sarsmadan alın ve ağzı açık olarak buzdolabına koyun. Buzdolabında en az 6 saat tercihen 1 gün beklettikten sonra bir hafta boyunca tüketebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Bir sonraki yoğurt mayalanırken probiyotik hazır maya yerine önceden hazırlanmış probiyotik yoğurttan 2 kaşık yoğurt maya olarak kullanılabilir.

Afiyet olsun!


YORUM

Daha yeni Daha eski